Heminredning – så skapar du din fristad

himlavis

När jag först flyttade till min lägenhet var det inte svårt att sortera ut bland mina saker. Jag lägger nästan aldrig ett känslomässigt värde i materiella saker. Jag kände att jag behövde en ny start så jag köpte helt nya möbler och valde att endast ta med kläder och småsaker från mitt gamla hem. Efterföljande var det en långsam process att hitta möbler till mitt hem som jag verkligen älskar. I början hade jag nästan bara en säng. Jag ville inte stressa med att köpa något utan ville hellre välja särskilt utvalda saker och möbler med omsorg. Dessa små pusselbitar skapade till sist ett hem som jag verkligen trivs i. Efter ca. 1 år var min lägenhet fulländad, men det sker fortfarande ganska ofta att jag bygger på eller bytar ut inredningen här hemma. Jag kör på en ganska minimalistisk stil med en blandning av nytt och gammalt. Som nämnt i mitt först inlägg har jag däremot väldigt mycket växter då jag tycker att det ger liv till hemmet. Jag har även valt att ha jordnära färger. Detta innebär att de flesta saker jag har hemma går i olika nyanser av grönt, brunt, vitt, beige och svart. Den kombinationen av nyanser matchar bra tillsammans och avger ett lugn. Med det sagt tycker jag förstås att en eller annan färgklick i orange eller lila kan göra en stor skillnad om eller när jag tycker att inredningen blir för tråkigt.

 

För att hjälpa er att skapa ett hemtrevligt och mysigt hem, har jag skrivit en lista men några bra tips som kan göra denna process lättare.

 

  • Välj ett färg-schema och håll dig till det. För många olika färger gör att ditt hem ser rörigt ut.
  • Kör på simpel inredning. ”Less is more”-konceptet fungerar bra här. Detta är även en stor fördel när du ska göra rent.
  • Har du en gammal stenmur som vägg eller kanske slitna möbler. Bevara då dessa för att ge dit hem en hemtrevlig lyster tillsammans med det nya.
  • Använd växter som dekoration och gärna många olika. Dessa upplivar ditt hem och ger en härlig färg. Kom bara ihåg att vattna och ta hand om dem ordentligt.
  • Blir du uttråkad kan du köra på olika stilar och färger som du bytar till i de olika säsongerna. Dvs. vår fint med blommor, strandlook till sommaren, mysigt till hösten och såklart juldekorationer till vintern.

 

Mitt nästa projekt

Jag är en person med många projekt och just nu är jag igång med att göra om köket här hemma. Jag har satt upp nya hyllor över köksbänken, då jag hatar stora köksskåp och tycker det är snyggare med öppna ytor. Jag funderar även på att bygga min egna köksö men är inte säker på om jag har plats. Jag ska även måla och byta ut alla vitvaror men det kommer ta lite längre tid då många viktiga beslut ska tas och det är väldigt dyrt. Det får gärna ta lite tid då jag gillar själva processen i ett projekt och jag vet att det blir superfint när det är färdigt.