Se långt med kikare

Är du sugen på att utforska naturen, se fåglar, eller använda teaterkikare? På Kikkertland.se kan du hitta kikare för alla ändamål! Du kan även hitta alla typer av tillbehör som du kan tänkas behöva för att höja din upplevelse med kikare!

Hur fungerar en kikare?

En kikare är ett optiskt hjälpmedel som du kan använda för att se föremål på långa avstånd. Det fungerar genom att det avbildar ett avlägset objekt förstorat på din näthinna. Om du tittar genom linser som är monterade på ett visst sätt kan du se en bild som är större än den bild du kan uppleva med blotta ögat. 

Storleksskillnaden anges genom ”hur många gånger större blir bilden”. Den betecknas som n x m där n är förstoringen, och m är diametern på objektivet i millimeter. Vanliga värden på n varierar från 3 till 20, beroende på användningsområde, och m kan variera från 3 – 4 i teaterkikare till flera hundra i astronomiska kikare. 

Kikare har ofta, men inte alltid, ett linssystem för vardera ögat (de är så kallat binokulära) för att ge dig möjlighet till stereoseende. 

Teleskop och stjärnkikare

Teleskop, från grekiskans tele ”fjärrseende”, är en anordning som gör det möjligt för dig att observera små och ljussvaga astronomiska objekt. Kikkertland har teleskop i alla prisklasser både till nybörjare och avancerade användare, för visuellt bruk och för astrofotografering. 

För dig som redan vet vilken teleskoptyp eller monteringstyp det skall bli får gärna använda filtren på hemsidan. Tveka inte att kontakta Kikkertland om du vill ha personlig rådgivning!

Kikare till jakt och natur

Kikare avsedda för jakt har oftast ett yttre skal av armerat gummi för en god stöttålighet och för att kunna hantera tuffare tag. De kan också vara något kompaktare fysiskt än fågelkikare men ligger ofta i ungefär samma storlekar objektivmässigt och avseende vikt.

Kikkertland erbjuder ett stort utbud av kikare ideala för fågelskådning och natur. Dessa handhållna kikare har som regel 8x eller 10x förstoring. Vill du använda kikaren vid gryning och skymning passar en kikare med stor främre lins (42-50mm) bäst. Vill du hellre ha en kikare som är mindre och lättare så bör du välja en mini-/kompaktkikare. Om du vill vara säker på att kunna hålla din kikare helt stilla så är en 8x förstoring att föredra, då det ger en stabil bild som gör det enkelt för dig att se detaljer.

Kikare med nattsikt 

Nattkikare är specialgjorda kikare anpassade för användning i totalt mörker. En nattkikare är också perfekt vid navigation ombord på båten. 

Beställ kikare online idag!

Vi rekommenderar verkligen Kikkertland.se, vilken är en av nordens största webhandlare för kikare, mikroskop, teleskop och dylikt. Kikkertland är en trygg onlineförsäljare, med låga priser, snabb frakt och bra kundservice ifall några frågor skulle dyka upp.

Hos Kikkertland kan du givetvis även handla mikroskop till vuxna. Kikkertland erbjuder även teleskop, kikare, marinkikare, jaktkikare, fågelkikare, teaterkikare, samt alla sorters tillbehör, så att även du som vuxen ska kunna se världen med nya ögon. Beställ dina prylar från Kikkertland redan idag och få dem levererade inom några få arbetsdagar. Vi garanterar att du kommer att lära dig något nytt genom kikare från Kikkertland.