Härliga ukuleler för hela familjen

Tycker att ukulele är ett så fint och mysigt instrument. Jag spelar ofta hemma med vänner och familj. I våras gav jag en ukulele till min yngsta kusin i födelsedagspresent. Det är verkligen ett instrument som alla kan spela, oavsett ålder. 

Ukulelen är ett fantastiskt nybörjarinstrument som är enkelt att lära sig samt perfekt att ta med på resor och mysiga kvällar hos vänner.

Ukulelen har sitt ursprung i Hawaii och det är lätt att få dessa avslappnade känslor när man spelar och sjunger med sin ukulele. Till skillnad från gitarren har ukulelen endast fyra strängar. Därför skiljer sig ukulelen mycket från gitarren, trots att de ser mycket lika ut.

Du kan få ett härligt ljud med ukulelen och kan enkelt lära dig spela med hjälp av tutorials och nothäften. Se hela utbudet av ukuleler hos Danguitar.se.

Hur ska du välja rätt ukulele?

Det finns ett stort utbud av ukulele och dessutom oväntat nog många olika typer av ukulele. Innan jag skulle köpa ukulele själv till min kusin trodde jag att det bara fanns en sort, men det finns faktiskt flera olika kategorier. Bland annat sopranukulele, tenorukulele, samt specialanpassade för exempelvis konserter. Lär dig mer om de olika typerna av ukulele genom att läsa mer nedan.

Sopranukulele

Det finns många olika slags ukuleler. I kategorin sopranukulele hittar du den vanligaste typen av ukulele. I Dan Guitars sortiment hittar du många olika modeller och alla det tillbehör du kan behöva till ukulelen. Köp de bästa modellerna. Du kan hitta de bästa från märkena Chateau, Kala, Makala, Reno, samt Williams Acoustic. Välj din favorit idag.

Konsertukulele

Du kan även hitta ukulele speciellt gjorda för konserter. Kolla in sortimentet av konsertukulele.

Tenorukulele

Hos danguitar hittar du alla slags ukuleler – både till nybörjare och proffs! Hitta de bästa tenorkulkelena idag. Hitta din favoritmodell från Chateau, Tanglewood, samt Williams Acoustic.

Barytonukulele

Den minsta ukulelen kallas sopran och den största bas. Vill du ha en som är mitt i mellan är barytonukulelen ett bra val. Den stämmer du i D, G, B, E och har lite fylligare klang än sopranukulelen.

Bas-ukulele

Bas-ukulele är en annan typ av ukulele med mer bastoner. I denna kategori är det Kala som gör bäst bas-ukulele.

Elektrisk ukulele

Den elektriska ukulelen kan du använda i vilket band som helst – förstärkningen ger hur många  möjligheter som helst. Bland elektriska ukulele kommer de bästa från Reno och Tanglewood.

Gitarrlele

Gitarrlelen kan du stämma på samma sätt som en gitarr och den praktiska lilla storleken gör att den är populär som resegitarr eller som första gitarr till barn. Gitarrlele kan du rekommenderat köpa från Yamaha.

Hur lär du dig snabbast spela ukulele?

Öva och repetera för att snabbt bli bättre. Som med mycket annat krävs arbete, övning, och repetition. Köp gärna nothäften, kolla videor online. Det är en guldgruva för att lära dig spela snabbt. Börja bara spela och testa själv för att lära dig de olika ljuden och tonerna.