Barngitarr som julklapp

Musikinstrument är en ypperlig julklapp som både är roligt och lärorikt. Att spela ett musikinstrument ger roliga stunder, samt utvecklar hjärnan. En gitarr är en underbar gåva att ge till ett barn. Hos https://www.danguitar.se kan du hitta många olika typer av gitarrer och tillbehör. 

För barn som vill lära sig spela gitarr finns många olika gitarrer specialgjorda för barn. De klassiska spanska gitarrerna är den vanligaste typen, och det finns även elgitarrer och westerngitarrer för barn. Läs mer nedan för att få en överblick av utbudet av gitarrer för barn, samt för att välja vilken som passar ditt barn bäst.

Vilka typer av barngitarrer finns?

Det finns i stora drag tre kategorier av gitarrer för barn. För det första finns den klassiska gitarren, därefter finns elgitarrer, samt westerngitarrer i barnstorlek.

Klassisk gitarr för barn

En klassisk gitarr till barn, eller andra nybörjare, är ett väldigt bra nybörjarinstrument eftersom den är lätt att spela på och strängarna är mjuka. Du kan hitta flera olika slags modeller som passar alla behov och åldrar.

Elgitarr 

Om du är intresserad av att spela elgitarr, finns ett enormt utbud av elgitarrer på Dan Guitar. I likhet med akustiska gitarrer finns olika typer av elgitarrer. Tack vare det breda utbudet kan du hitta något som passar just dig.

Westerngitarr 

Westerngitarren har stort, fint ljud och används främst i pop och rockmusik. Du kan hitta westerngitarrer med massivt lock, inbyggd pickup och flera olika modeller för barn och nybörjare.

Tillbehör till din barngitarr

Till barngitarrer finns alla typer av tillbehör du även kan hitta för vuxna. Gitarrsträngar, capo, gitarrdelar som sadlar, stall, stallpinnar och stämskruvar. Du kan även hitta plektrum, förstärkare, hörlurar, kablar, pedaler, effekter och annan elektronik. Dessutom finns metronomer, pickups, straps, rengöring, väskor, stativ, öronproppar och mycket annat.

Stativ

Stativ är viktigt för notläsning och det finns många modeller av både kända och enkla märken.

Väskor & fodral

Hitta rätt väskor och fodral för din modell.

Pickups

Pickups passar för dig som vill förstärka ditt ljud av gitarren. Du kan enkelt koppla till en mikrofon och högtalare till din gitarr.

Högtalare

I linje med tidigare tillbehör finns ett stort antal högtalare du kan koppla till din pickup och gitarr. I princip kan du använda alla typer av högtalare.

Stämapparater

Stämapparater är viktiga för alla typer av akustiska instrument. Välj bland ett stort antal apparater på hemsidan.

Nothäften & DVD:er

Det finns ett stort antal nothäften och DVD:er för nybörjare som vill lära sig spela gitarr.

Handla tryggt online

Fördelarna med att handla online från Dan guitar är att de erbjuder högkvalitativa varor till bra priser och med låg frakt. Samtliga varor som du kan finna hos Dan Guitar levereras av högsta kvalitet. I och med att de testar och stämmer instrumenten innan de skickas kan du vara säker på att du får en välfungerande och välstämd gitarr levererad hem till dig.