Gasol en dröm för matlagning

Matlagning har alltid varit en passion och hobby för mig. Jag älskar hälsa, nutrition, och framför allt att laga goda middagar och måltider för mig själv och mina älskade vänner. Det är speciellt mysigt på höst och vinter att laga varma och mustiga soppor, samt baka och ugnsgrilla rotfrukter och grönsaker.

Älskar verkligen att använda gasol till matlagning. Inser att det är så stor skillnad på att laga mat med gasol i jämförelse med vanlig spishäll som jag hade innan. Nu när jag har installerat gasol inser jag att det är bland det bästa jag gjort! Om du vill börja använda gasol tipsar jag om att beställa gasolflaska från primagaz, som är världens största tillverkare av gasol. 

Fördelar med gasol

Fingertoppskänsla för matlagning

Med gasol kan du reglera temperaturen med fingertoppskänsla, och kan få ett betydligt bredare spektrum av temperaturer. 

Fantastiskt stekresultat

Det finns ett flertal fördelar med att välja gasol när det kommer till att få uppleva den där magiska stunden vid matlagningen. Visste du att en gashäll ger ett bättre stekresultat? Det är därför som alla proffskockar använder gas.

När du steker kött till exempel, är det lättare att finjustera temperaturen så att stekpannan blir precis så varm som du vill ha den. Proffskockar föredrar gas eftersom de får ett bättre resultat när de steker kött.

Woka effektivt

För att woka grönsaker och asiatiska rätter snabbt och effektivt är gasolspisen helt klart rätt val. Du kan snabbt få upp en het temperatur som är jämn över woken. Grönsakerna blir härligt stekta på utsidan, samtidigt som de behåller sin krispighet.

Grilla som en mästerkock

Grillen värms upp väldigt snabbt vilket gör grillandet betydligt mer effektivt. Du behöver egentligen aldrig planera grillbuffén i förväg längre, utan det räcker med en shoppingrunda i matbutiken och några raska klick på gasolgrillen så är festen igång och middagen alldeles snart färdig.

Vare sig du är en riktig gourmand eller inte så är ju smaken väldigt viktig, och med en gasolgrill kan du enkelt reglera temperaturen så att ingredienserna, kryddorna och griljeringen kommer till sin rätt. Om du ogillar rinnande ögon, smutsiga händer och hår som luktar rök så har du kommit rätt. Med en gasolgrill slipper du allt detta och kan istället njuta av matlagningen utan att behöva kisa genom röken för att kunna undersöka köttets stekyta.

Lägre elräkning

Gasspisar ger inte bara ett bättre stekresultat, de förbrukar dessutom mindre energi än en elspis. Elspisen är nämligen den apparat i bostaden som drar mest ström. En vanlig elektrisk kokplatta förbrukar över 7 000 watt, vilket är mer än de flesta andra elektriska vitvaror och apparater. 

Vad gäller ugnsfunktionen är det däremot ingen större skillnad i energiförbrukning mellan en elspis och en gasspis. En ugn är dock inte en lika stor energitjuv som kokplattorna. En ugn förbrukar inte tillnärmelsevis lika mycket energi som en kokhäll.

Beställ enkelt från Primagaz

Du kan enkelt beställa gasolflaskor och gasoltuber från Primagaz och få dem hemlevererade eller plocka upp dem hos en återförsäljare. Primagaz har återförsäljare över hela Sverige. De kan hjälpa dig med installationen så att du snabbt kommer igång med din matlagning. Njut av dina goda mat med gasolgrill och -spis!