Följ med mig hem – Göteborg

himlavis

Mitt första inlägg kommer att handla om mig (givetvis) och mitt hem, Göteborg. Här är jag född och uppvuxen och enligt mig är detta den bästa staden att bo och växa upp i. Jag har fyra systrar, vilket innebär att jag är uppvuxen i en stor, högljudd och lite dramatisk familj. Jag är näst äldst och den av oss med mest energi och pondus. Jag flyttade hemifrån för ca. 2 år sedan till min egna lilla lägenhet i centrala Göteborg. Vår äldsta syster flyttade i samma veva till LA i USA och har bott där sedan dess. Hon fick en amerikansk pojkvän när hon var på utlandsresa och bestämde sig för att byta miljö ett tag, sedan kom hon aldrig riktigt hem igen. Hon hälsar fortfarande på ofta och det är härligt att kunna åka och besöka henne. Mina två yngre systrar bor fortfarande hemma hos våra föräldrar som vi alla har en stark relation med. Min lägenhet är liten men otroligt mysig. Jag har inte så många saker men växter har jag däremot många av. Särskilt ute på min balkong. Där har jag skapat min egna lilla oas med många olika plantor och blommor. Jag kan precis få plats med ett litet bord och en liten stol. Här spenderar jag största delen av min fritid, åtminstone under den varma delen av året.

 

Min stad

Göteborg är Sveriges näst största stad och enligt mig en perfekt storlek med lagom många invånare. Det är lätt att transportera sig med offentlig transport och att cykla går också bra. Jag är en väldigt aktiv person, vilket innebär att jag gärna cyklar eller går till mina olika destinationer. Göteborg har även nordens största nöjespark. Jag har varit på Liseberg säkert hundra gånger, då jag och min familj åker hit 2 gånger om året. Ibland åker jag även med vänner. Jag älskar åkattraktioner och jag blir sällan rädd eller känner obehag. Omvänt känner jag glädjerus och får en kick ut av det. Göteborg har även härliga parker med fin natur, om man vill komma ifrån storstadslivet, samt bra shoppinggator och mysiga caféer och restauranger. Något annat med Göteborg är att jag känner mig väldigt trygg och hemma här. Jag tycker om att resa väldigt mycket men jag älskar att komma hem.

 

Mitt jobb som journalist

Mitt intresse för journalistik började redan i gymnasiet. Jag tyckte om att skriva längre uppsatser om aktuella samhällsämnen och gjorde gärna det hårda jobbet med undersökningar och utredningar. Jag har alltid varit insatt i samhällsproblem och politik, vilket kommer ifrån att vara otroligt nyfiken. Jag började studera journalistik direkt efter gymnasiet och hade turen att få jobb samma år som jag blev färdig. Jag har höga ambitioner och jobbar hårt. Jag är även väldigt noggrann och fokuserad. Dessa egenskaper tror jag har hjälpt mig genom denna resan att bli en bra journalist. Apropå bra journalistik, så är detta en annan del av denna branschen. Det finns bra och tyvärr dålig journalistik. Många nyhetsflöden har stark bias och är inte särskilt objektiva. Detta är något jag är väldigt emot och kritiserar, när något har gjort ett dåligt jobb. Då min mamma jobbar i samma bransch, har hon lärt mig värdet och vikten i god journalistik och hur betydelsefull den är.

 

I mitt nästa inlägg vill jag gärna skriva om ett av mina intressen, heminredning. Återkom gärna och läs om hur jag inreder mitt hem och hur man kan skapa ett mysigt och trevligt boende.