Utmaning – Ska lära mig piano på 30 dagar!

Hej alla läsare!

Nu är det dags för mig att påbörja en ny utmaning. Jag har bestämt mig för att lära mig spela piano på 30 dagar. Ett vanligt piano är väldigt otympligt, så som tur är hittade jag ett smidigt digitalpianon från Danguitar.se!

Det sägs att det krävs 10,000 timmar för att bli bra på något. Om man jobbar 40 timmar i veckan tar det 250 veckor, dvs ungefär fem år av heltidsarbete för att bemästra något. Nu har jag inte fem år, utan en månad, så vi får se hur långt jag kommit efter denna månad! Har bestämt mig för att öva minst en timme om dagen i alla fall.

Varför piano?

Det finns så många olika typer av musikinstrument så varför har jag valt att spela något av de tyngsta och svåraste instrumenten?

Det finns något vackert över klassisk musik och jag vill så gärna kunna spela Beethoven eller Mozart. Für Elise av Ludwig van Beethoven är något av en favorit – det kommer bli denna jag kommer öva mest på!

Det bästa av klassisk musik

Vilka är de vackraste kompositionerna av klassisk musik? Många av de kända klassiska låtarna heter något med symfoni eller ouvertyr nummer, så det kan vara svårt att hålla reda på vilken som är vilken.

Dessa låtar är väldigt kända kompositioner av några av de mest kända kompositörerna av klassisk musik. Ni kanske inte känner igen titlarna, men jag är säker på att ni kommer att känna igen låtarna när ni väl börjat lyssna! Dessa låtar vill jag också lära mig någon dag.

1. Beethoven – Für Elise

2. Mozart – Eine kleine Nachtmusik

3. Puccini – ’O mio babbino caro’ from Gianni Schicchi

4. J.S. Bach – Toccata and Fugue in D minor

5. Beethoven – Symphony No.5 in C minor

6. Vivaldi – The Four Seasons

7. Bizet – ‘Carmen’

8. Johann Strauss II – The Blue Danube

9. Ravel – Boléro

10. Mozart – Overture from The Marriage of Figaro

Hur lär jag mig spela piano snabbt?

30 dagar är inte mycket så hur lär jag mig spela piano så snabbt som möjligt?

Det bästa sättet är faktiskt att ta pianolektioner, men det går även att lära sig själv. Jag hittade flera böcker för nybörjare, så ska testa att spela med noter. Har inte spelat musikinstrument med noter förut, men någon gång måste vara den första!

Det finns massor med noter för nybörjare och ska börja enkelt, och sedan ge mig på de svårare. Tänker att jag kan kolla på Youtube-klipp i värsta fall, ifall jag inte förstår böckerna helt.

Har bokat in några pianolektioner, en gång i veckan under denna månad. Det känns bra att träffa läraren kontinuerligt, samtidigt som jag vill ha tid mellan lektionerna för att kunna öva!

Jag är så nyfiken och taggad på att se hur det kommer att gå! Kommer givetvis att hålla er uppdaterade under tiden. Ha det fint kära läsare!