Snyggast makeup på sommarfesten

Ska du på sommarfest i helgen? Sephora har bästa sminket för sommarens alla fester. Se alla varor i kategorin makeup och hitta dina favoriter idag. Läs mer nedan om hur du kan få snyggast makeup på sommarfesten!

Hos Sephora kan du hitta det bästa sminket och allt annat du kan tänkas behöva i skönhetsväg. Med deras stora utbud kommer du att hitta smink som passar just dig. På hemsidan har du möjlighet att filtrera fram bästsäljande produkter, samt sortera efter produkt, pris, och varumärken.

Börja med basen

Beroende på hur mycket du solar, samt hur känslig din hy är för solsken, kan du eventuellt behöva köpa en mörkare bas. På sephora.se kan du hitta alla typer av produkter till din bas. Hitta rätt hudkräm, foundation, BB cream, CC cream, concealer, highlighter, puder, bronzer, med mera till just din hudtyp.

Alternativt, om du inte vill investera i en mörkare foundation endast till sommarmånaderna, kan du köpa till ett solpuder, så kallad bronzer, eller ett puder i en lite mörkare färg. Det kan vara snyggt att ha en ljusare produkt som du kan använda som highlighter.

Färg på kinderna

När du lagt din önskade bas, är det dags att skapa en varm ton på kinderna. På Sephora kan du hitta alla möjliga typer av nyanser på rouge, samt olika varianter av bronzer, med eller utan skimmer.

Hur vet du om du ska välja till skimmer eller inte? Personligen gillar jag allt som glittrar haha, så jag använder alltid bronzer och highlighter med lite skimmer i.

Om du gillar contouring, kan du även markera kinderna extra med ett contouringpuder, samt highlighter på kindbenen, vid ögonvrån, samt precis under ögonbrynen.

Markera ögonen

Jag brukar alltid börja med att böja ögonfransarna, sedan lägga både vit och svart eyeliner runt ögonen. Eftersom jag älskar att markera ögonen, brukar jag använda eyeliner både på dagstid och kvällstid. På kvällar, speciellt på sommarfester, brukar jag lägga lite extra svart eyeliner, samt ögonskugga i en härlig färg. Har hittat massor av snygga ögonskuggor från alla tänkbara märken på Sephora. Även deras egna märke sitter bra.

Allra sist brukar jag borsta och lägga på färg på ögonbrynen. Har hittat jättefina ögonbrynsprodukter från Benefit cosmetics. Ibland brukar jag även unna mig att fixa brynen på brow bars på Sephora. Blir jättebra resultat. Var bara noggrann med att säga vad du önskar så att de inte råkar ta för mycket.

Matcha läppar och naglar

Något jag verkligen älskar och har börjat göra rätt mycket av är att matcha färg på läpparna och naglarna. På sommaren gillar jag nyanser av rosa, orange, och röd åt det varma, lite ljusare hållet. 

Älskar läpprodukter från MAC och gillar t.ex. Essie som har massvis av nagellack i olika färger. 

För läpparna brukar jag först rengöra med ansiktsvatten, därefter lägga på en primer speciellt för läppar. Ibland lägger jag endast på läppenna, om jag vill ha ett mattare resultat som håller länge. Vill jag ha lite mer skimmer och glans, lägger jag ibland på läppstift av önskad konsistens, eller ett härligt läppglans med extra fukt och glans.